CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gezi Parkı davası hükümlüsü, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Can Atalay gerçekten suçlu olabilir. Anayasa Mahkemesi Can Atalay’ın suçsuz olduğunu söylememiştir, söyleyemez. Milletvekiliğine engel olmadığını söylemiştir. Anayasa Mahkemesinin kararı yanlış dahi olsa anayasal sistemin devamı, devletin istikrarı için uygulanmalıydı” dedi.

Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“En ilkel devletten modern devlete kadar bütün devletlerin temel özelliği bir hukuk sistemine dayanmalarıdır. Devlet oluşları da kendi hukukları ile kendilerini bağlı kabul etmeleri ile mümkündür.

Modern devlet sistemlerinde hukukun temelini anayasa oluşturur. Devletin bütün eylemleri anayasaya uygun olmak zorundadır.

Milliyetçiler için devlet en önemli kurumdur. Çünkü bir milletin bağımsızlığı ancak devlete sahip olması ile mümkündür.

Bu da 'emekli maaşı' anketi Bu da 'emekli maaşı' anketi

Devletin temellerini yıpratan her şey millete zarar vereceği için bir milliyetçinin ilk görevi devlete en fazla zarar verecek eylemlerden birisi olan anayasa ihlallerine karşı çıkmaktır.

Hem Türk töresi hem de bugünün Türk Töresi, onun yaşayan hali olan milli, üniter, laik Anayasayı Türk milliyetçisi olarak savunmamak kabul edilemez.

Can Atalay gerçekten suçlu olabilir. Gezi olayları sırasında yabancı istihbarat servislerinin olayları tahrik ettiğini Erdoğan’a en ufak bir sempati duymayan hakim, savcı, polis ve istihbaratçılardan da dinledim.

Öte yandan Gezi’de sokağa çıkan gençliğin direnişi meşru ve demokratik bir direnişti. Gezi’de provokasyonun temellerini FETÖ’ye devleti teslim eden ve yabancı servislerinin sızmasına izin veren AKP oluşturmuştur.

Burada mesele bir suçlunun ceza hukuku cezalandırılmasından önce anayasal düzene uygun şekilde cezanın infazıdır.

Anayasa Mahkemesi Can Atalay’ın suçsuz olduğunu söylememiştir, söyleyemez. Milletvekiliğine engel olmadığını söylemiştir. Anayasa Mahkemesinin kararı yanlış dahi olsa anayasal sistemin devamı, devletin istikrarı için uygulanmalıydı.

ABD’de polis 2 zencinin içinde olduğu bir aracı durdurur. 2 kilo eroin çıkar. Mahkemede suçluların avukatı polise sorar. “Aracı durdurmanızı gerektiren makul şüphe neydi?” Polis “yolcular zenci idi” deyince dava düşer. Zenciler serbest kalır.

Hukuk bazen suçlunun serbest kalmasına neden olabilir. Ama yine de daha büyük zararları engellemek için uygulanmalıdır.”