CiddiGazete- İyi Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde yaşanan krize, çözüm yoluna ve bundan sonraki gelişmelere dair NTV'den Funda Görey'in sorularını cevapladı.

“Sayın Akşener milleti için adım attı. Türkiye'nin önünü açmak için çalıştı. Bir hususun altını çizmek istiyorum. İyi Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener, bu ülkenin aydınlık yarınlara kavuşması için yılmadan bugünlere geldi. Genel Başkanımız Millet İttifakı'nın çimentosudur” ifadelerini kullanan Kürşat Zorlu’ya yöneltilen soru ve cevapları özetle şöyle:

Soru: Masada kriz nasıl aşıldı?

Cevap: Herkesin kazanacağı bir fomülü hayata geçirdik. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nın başarılarıyla Türkiye'de yeni bir dönemin umudunu taşıdılar. Ve milletimizde bir heyecan uyandırdılar. Bizim ilkesel durumuşuzda bir farklılık olmadı. Biz halkın bu tercihini yeniden milletimizin huzuruna sunmayı başardık. Seçim kazanıldıktan sonra en uygun sürede atamalar yapılacaktır.

Soru: HDP'den destek istenecek mi?

Cevap: CHP'nin ya da diğer partilerin başka partiyle görüşmesinde sorun yok. AK Parti de anayasa görüşmeleri sürecinde HDP ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Soru: Liderler ortak miting yapacak mı?

Cevap: Nasıl bir çalışma yürütüleceğine dair tablo, önümüzdeki günlerde netleşecektir. İyi Parti olarak hazırlıklarımız var, haftaya netleşir.

Parlamenter sisteme geçeceğiz ve Genel Başkanımız Meral Akşener başbakan olacak.

Soru: Muharrem İnce, Millet İttifakı’na katılır mı?

Cevap: Genel Başkanımız da açıkladı, Sayın Muharrem İnce çok tecrübeli bir siyasetçi. Aramızda görmekten memnuniyet duyarız ancak bu bizim verebileceğiz bir karar değil.