CiddiGazete- AKP'nin Antalya adayları netleşti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Antalya ziyaretinde 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belirlenen ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

ADAYLARIN 14'Ü AKP'Lİ, 5'İ MHP'Lİ

2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı 19 ilçeli Antalya'da 6 AKP'den, 2 de MHP'den olmak üzere 8 ilçede belediye başkanlığı kazanmıştı.

Daha önce Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün AKP Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak belirlendiği Cumhur İttifakı'nda, 19 ilçenin 14'ünde AKP, 5'inde ise MHP adayları ile seçim yarışına girme kararı alındı.

Özgür Özel'den İyi Parti'ye ziyaret Özgür Özel'den İyi Parti'ye ziyaret

Alanya'da mevcut başkan Adem Murat Yücel'le bir kez daha seçime girmeye karar veren MHP, Demre'de İbrahim Oğuz'u ve Gazipaşa'da Mustafa Aksoy'u, Korkuteli'de Sadık Önal'ı, Finike'de ise Cenk Şimşek'i aday gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR VE 19 İLÇEDE İTTİFAKIN ADAYLARI

Antalya Expo 2016 Kongre Merkezi'nde bugün düzenlenen "Aday Tanıtım Toplantısı"nda adaylar, Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandı.

Açıklanan listede, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan'ın yeniden aday gösterildiği, büyükşehire aday gösterilen Hakan Tütüncü'nün yerine eski il başkanı Rıza Sümer'in aday olduğu, Aksu, Serik ve Elmalı'da yeni adaylarla devam kararı alındığı görüldü. Cumhur İttifakı'nın Antalya’da tanıtılan 14'ü AKP'li, 5'i MHP'li başkan adayları şu isimlerden oluştu:

Antalya Büyükşehir: Hakan Tütüncü

Kepez: Rıza Sümer

Muratpaşa: Özdemir Manavoğlu

Konyaaltı: Durali Kolpak

Aksu: Durmuş Kaan Şahin

Döşemealtı: Bekir Kıvrım

Kumluca: Hüseyin Orhantekin

Serik: Veli Vural

Manavgat: Süleyman Okudan

Elmalı: Ali Gökçe

Kemer: Rahman Şeker

Akseki: İbrahim Özkan

Gündoğmuş: Ali Gülen

İbradı: Hatice Sekmen

Kaş: Mutlu Ulutaş