CiddiGazete- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bir süre önce AKP’den istifa ederek Vatan Partisi’ne geçen iş adamı Ethem Sancak'ın birlikte hazırladıkları, “Nuh'un Gemisi” adlı programında Erdoğan-Che Guevara benzerliği konuşuldu.

Ethem Sancak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte kendisine, "Che Guevara nasıl nasıl bir adam" diye sorduğunu söyledi. Sancak, bu soru üzerine Erdoğan’a şu cevabı verdiğini ifade etti:

“Efendim saatlerce anlatmam lazım. Sizin de vaktiniz yok. Ben size söyleyeyim, sizinle Che Guevara arasındaki tek fark o namaz kılmıyordu, siz kılıyorsunuz. O sözden sonra ‘Dünya beşten büyüktür' lafını söylemişti. İlk çıkışı."

DAVUTOĞLU’NDAN İTİRAZ

Öte yandan FOX TV'de “İlker Karagöz ile Çalar Saat” programa konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ethem Sancak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Che Guevara'ya benzetmesi ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Davutoğlu şöyle konuştu:

“Che Guevara yiğit bir devrimci. Ezilenlerin, sömürülenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum. 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara ile benzetebilirsiniz. Keçiören halkını selamlayarak geçerdi. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı. Benim aldığım tek maaş vardı. Bir gün Tayyip Erdoğan'ın akrabalarına kaynak aktaracağına ihtimal vermezdim.”