CiddiGazete- Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüdapar'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hizbullah davası kapsamında hapis yatan Hüdapar Diyarbakır İl Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç hakkında "Zulme uğradı ve beraat etti" açıklamasında bulundu.

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Habertürk'te Kürşad Oğuz'un sorularını cevapladı. Yapıcıoğlu, İhya-Der davası kapsamında 2009'da tutuklanan Faruk Dinç hakkında, "O dava FETÖ'nün yargıda hakim olduğu bir dönemde FETÖ'nün kumpas davalarından biridir. Ama o kumpas davasına rağmen o kardeşimiz bir zulme uğradı ve beraat etti" iddiasında bulundu.

Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerinin Hizbullah ile ilişkilisi olup olmadığı yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"Ne Hizbullah ne de başka bir örgütle Hüdapar'ın ne organik ne inorganik bir bağı yoktur. Daha önce defalarca soruldu. 11 yıl önce partimizi kurduk. Onlarca defa net cevaplar verdik. Birileri ısrarla aynı şeyi tekrarlıyor. Hüdapar'ın parti programının hiçbir yerinde 'Biz federasyon istiyoruz' diye bir şey yok. Arkadaşlarımız defalarca programa bağlandı. Biz 'federasyon dahil her şey özgürcü savunulabilsin' diyoruz. Biz yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Bu yeni anayasayı yaparken de milletin temsilcileri ortak noktada buluşulmalıdır. Yeni anayasada 'değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeler olmamalıdır' diyoruz. Biz saltanat değil cumhuriyetçi bakıyoruz. Evet biz ümmetçiyiz. Ümmetçi bakmak cumhuriyetçi olmaya engel değil."