CiddiGazete- Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili memurlar, sevgili meslektaşlarım" diyerek bu defa memurlara çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Sevgili memurlar, sevgili meslektaşlarım, gece 01.00'de burada görüşelim. Kusura bakmayın, programım çok yoğun ama gelmenize vallahi değecek" ifadelerini kullandı.

YENİ VİDEO YAYINLADI

Saatler 01.00'i gösterdiğinde Twitter'dan yani videoyu yayınlayan Kılıçdaroğlu, paylaşımına "Kamu. Memurlar." notunu düştü.

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINI ASGARİ ÜCRETİN 2 BUÇUK KATINA ÇIKARACAĞIM"

"Kısa, net bir video daha. Memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir, borca sürüklenmiştir. Ben bu haksızlığa seyirci kalamam" diyen Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"İktidara gelir gelmez, en düşük memur maaşını asgari ücretin 2 buçuk katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak.

Sevgili memur kardeşlerim, Bay Kemal hayatının 27 buçuk yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa, inanın bana o da Bay Kemal'dir.

Memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Birçok sorunla cebelleşiyor. Hepsini biliyorum. Mesela, polislerin çalışma saati günde 12-13 saati, ayda 240-250 saati buluyor. Polis intiharlarının arkasından yatan sebeplerden biri de bu. 1 milyon 200 bin öğretmenimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı emanet ettiğimiz kıymetlilerimiz. Kalabalık sınıflardan, okullarda hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar.

100 BİN GÜVENLİK PERSONELİ VE ÖĞRETMEN ATAMASI

15 Mayıs'tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak. Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal. Bekleyin görün."