CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs'a yönelik "Ya FETÖ sevinecek ya milletin temiz evlatları sevinecek" diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a tepki gösterdi. İstanbul'da seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan Akşener, "Ben 8 sene Meclis'i yönettim. Senin kadar cıvık FETÖ övücüsü kimseyi görmedim. Bilmesem kandıracak. Öyle cıvıktı. Bir FETÖ övgüsü, bir FETÖ övgüsü..." ifadesini kullandı.

SOYLU'YA: HADİ ORADAN BE

14 Mayıs seçimlerini "darbe girişimi" olarak gören, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da isim vermeden yüklenen Akşener, "Hadi oradan be!" dedi.

"BİZ SAVAŞA GİTMİYORUZ Kİ BİZ KAZANACAĞIMIZ BİR SEÇİME GİDİYORUZ"

Seçimlerin önemini anlatan Meral Akşener, "Ankapark"ı işaret ederek, "Ankara'da bir park var, jeliboncu arkadaşın" sözlerinin ardından Melih Gökçek'i yuhlayan vatandaşlara, "Onları yapmıyoruz biz. Biz kafa buluyoruz. Sonra gereğini yapacağız. Böyle bağırmak yok. Biz savaşa gitmiyoruz ki biz kazanacağımız bir seçime gidiyoruz. Biz demokrasiyi tam ve kâmil uygulayacak bir sistemi getirmek üzere milletimizle beraber yol yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"16 MİLYAR İLE 3 KİŞİNİN ZENGİN EDİLDİĞİ BİR TÜRKİYE VAR"

Ankapark'ın maliyetiyle gençlerin KYK borçlarının ödenebileceğini, işsiz gençlere istihdam sağlanabileceğini, yoksul ailelerin derdinin çözülebileceğini anlatan Akşener, "16 milyar ile 3 kişinin zengin edildiği bir Türkiye var. Bir de bunun yanında malum yandaşların cebine konulan milyarlarca liralık vergi affını da koy içine. İstanbul nasıl kalkınırdı biliyor musunuz?" dedi.

"YA JELİBONCU ARKADAŞLARA 'BUYUR' DİYECEKSİNİZ YA DA 'DUR ORADA' DİYECEKSİNİZ"

14 Mayıs seçimlerinde vatandaşların önemli bir tercihte bulunacağını vurgulayan Akşener, "Ya hırsızlığa 'Buyurun devam edin' diyeceksiniz, ya da 'Dur' diyeceksiniz. Ya jeliboncu arkadaşlara 'Buyur' diyeceksiniz ya da 'Dur orada' diyeceksiniz" diye konuştu.

"SOSYAL BELEDİYECİLİK DEVREDE"

31 Mart yerel seçimlerinde Mansur Yavaş'a ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik iddiaların boş çıktığını ifade eden Akşener, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin son 4 yıldaki hizmetlerini anlatarak, "Çocuklar için süt bulmaya başladık. Çok yoksul aileler için İstanbul Kart var. İstediği marketten, istediği gıda ürününü alabilecek bir miktar para var. Yani açlığı, protein almamayı engelleyen sosyal belediyecilik devrede" diye konuştu.

"1 OY KEMAL'E VERECEKSİNİZ, 13. CUMHURBAŞKANIMIZI SEÇECEKSİNİZ. AMA BİR OY DA MERAL'E YANİ İYİ PARTİ'YE"

14 Mayıs seçimlerini işaret ederek konuşmasına devam eden Akşener, "1 oy Kemal'e vereceksiniz, 13. Cumhurbaşkanımızı seçeceksiniz. Ama bir oy da Meral'e. Yani İYİ Parti'ye" diye konuştu.

"SENİN KADAR CIVIK FETÖ ÖVÜCÜSÜ KİMSEYİ GÖRMEDİM BE"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "14 Mayıs akşamı ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek" sözlerine ilişkin de "Ya arkadaş, 8 sene o Meclis'i yönettim ben. Senin kadar cıvık FETÖ övücüsü kimseyi görmedim be. Cıvık cıvık cıvık ıy... Yani bilmesem kandıracak ha. Cıvık cıvık ay... Öyle cıvıktı. Ama bir FETÖ övgüsü, bir FETÖ övgüsü... Başkalarına fırça" diye konuştu.

"AHMAKLIKTIR, SAYGISIZLIKTIR"

Binali Yıldırım'ın TBMM'de İstiklal Marşı'nı kâğıttan okumasına ve "Bu seçim işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir" sözlerine ilişkin "İki şeye çok şaşırdım. Hadi İstiklal Marşı'nı okuyamadı anladık. Yaşlandı olabilir amma ve lakin 14 Mayıs seçiminin bir işgalci güçle bu biz oluyoruz, ayıptır be. İstiklal mücadelesi verenler arasında olduğunu söylüyor. Bu milletin başka partilere oy verenini sen işgalci güç olarak tanımlıyorsan eğer gerçekten yazıktır, gerçekten günahtır, gerçekten ahmaklıktır, saygısızlıktır" diye konuştu.

"DÖN BABA DÖNELİM ERKEK EVLİLİĞİ. HAYIRDIR İNŞALLAH?"

Süleyman Soylu’nun erkek evliliği söylemlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener, "Bir başka arkadaş erkek erkek evliliğe takmış. Ya bu ülkede erkek erkeğe evlilik mi var? Ya bunu isteyen mi var? Allah Allah dön baba dönelim erkek evliliği. Hayırdır inşallah?" dedi.

"14 MAYIS AKŞAMI KAZANDIĞIMIZ TAKDİRDE TÜRKİYE'DE DARBE OLACAKMIŞ. HADİ ORADAN BE"

Akşener, Süleyman Soylu'nun Millet İttifakı'nın seçimi kazanmasıyla darbe olacağını iddia etmesine şu sözlerle karşılık verdi:

"14 Mayıs akşamı kazandığımız takdirde Türkiye'de darbe olacakmış. Hadi oradan be. Türkiye'de yaşayan her bir ferdin güvenliğinden sorumlu olanlar bunları konuşuyorsa eğer; bu ülkenin her bir evladı; Ak Parti'ye oy veren de, başka partilere oy veren de; İYİ Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye oy veren de her biri has evladıdır. Ama özellikle Ak Parti'nin ve paydaşlarının yöneticilerinin yaptığı konuşmalar bu ülkeye yönelik çok büyük bir tehdittir."

"ONUN SÖZÜYLE SÖYLEYEYİM BU ÜLKEYE BAHARLAR GELECEK. BENİM SÖZÜMLE SÖYLEYEYİM HEP BİRLİKTE TARİH YAZACAĞIZ"

AKP ve paydaşlarının oluşturduğu tehditleri bertaraf etmek için vatandaşları oy kullanmaya çağıran Akşener, "İyi Parti'yi birinci yapacaksınız çünkü o zaman ben başbakan olacağım, sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak ve bu ülkeye demokrasi gelecek. Onun sözüyle söyleyeyim; bu ülkeye baharlar gelecek. Benim sözümle söyleyeyim hep birlikte tarih yazacağız" dedi

"BEN ORADA ŞEHİT OLARAK GÖMÜLMEYE HAZIRIM. SEN HAZIR MISIN MUHTEREM?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de yaşayan her bir vatandaşın güvenliğinden sorumlu olduğunu belirten Akşener, "Arkadaş diyor ki bizleri Gabar ve Cudi'ye gömecekmiş. Yahu ben orada şehit olarak gömülmeye hazırım. Sen hazır mısın muhterem? Ecel ne bir nefes evvel, ne bir nefes sonradır. Ben ona iman etmişim."

"SAYIN ERDOĞAN; HER İKİ TERÖR ÖRGÜTÜYLE DE SEN EL ELESİN, KOL KOLASIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı paydaşlarına yönelik "terörist" söylemlerine ilişkin Erdoğan'a şu sözlerle seslendi:

"Sayın Erdoğan; açtırıyorsun kutuyu zorla söyletiyorsun kötüyü. Senin bu sol elinde PKK var, PKK. Sen bebek katilinin kardeşine; 'Bizim Mehmet' diyorsun. Bu sağ elinde ise Hizbullah var. Onlar da Gaffar Okkan'ın katilleri. Şimdi ne yapacağız? Her iki terör örgütüyle de sen el elesin, kol kolasın. Dolayısıyla bu seçimi bu şekilde gergin gergin insanları birbirine düşürerek götüremeyeceksin. Biz buna engel olacağız."

"RECEP BEY; BU SENE KİMSE KURBAN KESEMEYECEK. SEN BUNA ÇARE OL"

Genç işsizliğinin, artan kiraların konuşulması gerekirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'na "terörist" söylemleri üzerinden yüklenmesine Akşener, "Kurban Bayramı'na az kaldı. Geçen sene bir kurban 5 bin liraydı. Şimdi kaç biliyor musunuz? 12 bin 500 lirayla 15 bin lira arası. Ey Erdoğan, ey Recep Bey; bu sene kimse kurban kesemeyecek. Sen buna çare ol" diye konuştu.

"KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BİZ KAZANACAĞIZ İNŞALLAH VE 15 BİN LİRAYI HESAPLARINIZDA BULACAKSINIZ"

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla gerçekleştirecekleri vaatlerini anlatan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

- Kurban Bayramı öncesi biz kazanacağız inşallah ve 15 bin lirayı hesaplarınızda bulacaksınız.

- 100 bin öğretmen tayinini bir ay içinde yapacağız ve bütün köy okullarını yeniden açacağız.

- Bayram gibi olması dileğiyle herkesin birbirine duyduğu saygının, sevginin artması dileğiyle inşallah bu seçimi başarıyla sağlayacağız, tamamlayacağız.