CiddiGazete- İsveç Başbakanı arasındaki kritik telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in PKK ve örgütün Suriye ile Irak'taki uzantıları bakımından Türkiye'nin kaygılarını paylaşan somut adımlar atmasını beklediklerini belirttiği ifade edildi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEYİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ile görüşmesinden kısa süre sonra Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke ilişkileri ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO içinde bir müttefik açısından tehdit oluşturan terör örgütlerini görmezden gelen bir anlayışın dostluk ve ittifak ruhuyla bağdaşmayacağını belirtti.

STOLTENBERG İLE GÖRÜŞME

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı ile görüşmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le yaptığı telefon görüşmesinde, İsveç ve Finlandiya'nın NATOya üyelik başvurusu ele alındı.

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını belirtti.