CiddiGazete- AKP Isparta Milletvekili, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, seçimlerin Kurban Bayramı, hac dönemi ve sınav takvimi dikkate alındığında 18 Haziran yerine en geç 7 ya da 14 Mayıs tarihlerinde yapılabileceğini söyledi.

Ekonomim gazetesine konuşan Bilgiç, seçim tarihinin öne alınması ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Kurban Bayramı, hac dönemi, okulların tatil olması, üniversite sınavı dikkate alındığında seçimlerin hazirana kalmadan mayıs ayı içerisinde bir tarihte olacağı net diyebiliriz.

Meclis’ten mayıs ayına ilişkin bir kararı çıkarabilmek mümkün olur mu olmaz mı önümüzdeki süreçte ilgili arkadaşların yapmış olacakları temaslarla netleşeceğini düşünüyorum. Öyle olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı kararı ile bu süreç işleyecek. 6 Nisan’dan sonrası için muhalefetin açıklamaları var ama netice itibariyle bütün bu haziran ayının takvimini de göz önüne aldığımızda en geç mayıs ayının 7’si ya da 14’ü gibi seçimlerin gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Buna bağlı olarak da zaten aday listelerinin belirlenmesi ve teslim edilmesi, nisan başına tekabül ediyor. Önümüzde de epey bir iş yükü var, ocak, şubat ve mart aylarında Meclis’in çok yoğun bir çalışma içerisinde olacağını düşünüyorum. Ben siyasi partilerin kendi içlerinde bu süre içerisinde belli bir noktaya gelebileceklerine de inanıyorum.”

'ŞEHİR EFSANESİ'

AKP Milletvekili Bilgiç, “Cumhurbaşkanının yeniden seçilebilmesi ihtimalinin olduğu, ancak Meclis’te AK Parti’nin çoğunluğu kaybedebileceğine ilişkin değerlendirmeler var, bunlara ne diyorsunuz” sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Şehir efsanesi… Vatandaş son derece bilinçlidir, kimsenin bir tarafı desteklerken bir tarafı da cezalandırayım diye bir anlayış içerisinde olması mümkün değil. Bunun belli çevreler tarafından algı oluşturmak için yapıldığını düşünüyorum. Gerçeklikle bir alakası yok, vatandaş niye böyle bir tercih kullansın. Bir tarafta cumhurbaşkanını seçeceksiniz öbür tarafta CHP, HDP ya da İYİ Parti’yi tercih edeceksiniz. Bunun kendi içerisinde gerçekliği olmaz.”

YÜKSEK ENFLASYON

Bilgiç, yüksek enflasyon konusunda ise şunları söyledi: “Bu ülke geçmişte yüzde 200 -300 enflasyonları yaşadı sonuçta tek hanelere kadar da indirildi. 2023’ün ilk aylarında temel hedef, enflasyonu iyice aşağılara çekmek, bununla ilgili Cumhurbaşkanımız ve ekonomi yönetimi gerekli kararları alıyorlar ve başarılı olacaklarını düşünüyorum.”