Şampiyonluk derbisi Fener'in Şampiyonluk derbisi Fener'in

CiddiGazete- İngiliz basını, 5 yıl sonra düzenlenecek 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylardan biri olan Türkiye'nin süreçten çekilme kararı aldığını, turnuvanın İngiltere ve İrlanda'nın ortaklığında düzenleneceğini duyurdu.

Resmi adaylık başvurusunu 23 Mart 2022'de yapan Türkiye'nin dosyasında, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları adaylık teklifinin tüm teknik detayları, hükümet garantileri ve destek mektupları, çalışma kitabı ile ek belgeler yer alıyordu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, adaylık dosyasının UEFA'ya teslimine ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en büyük turnuvasını Türkiye’de düzenlemek için art arda 5. kez aday olduklarını belirtmişti.

KARAR 10 EKİM'DE AÇIKLANACAK

Daily Mail'de yer alan habere göre; Türkiye, İtalya ile birlikte EURO 2032'yi düzenlemek adına ortak bir teklife odaklanmak için EURO 2028 adaylığından çekildi. Böylece İngiltere ve İrlanda rakipsiz kaldı. Her iki etkinliğin ev sahiplerine ilişkin resmi karar 10 Ekim'de İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde verilecek.