Bizde spor heyecanı, genelde futbolla öne çıkıyor, basketbolla sürüyor ve bazı dallar ise sponsor firmalarının destekleriyle yaşatılmaya çalışılıyor. Ferdi spor yapanların başarılarını ve heyecanlarını gazete sütunlarında sıkça görmek maalesef imkansızdır. Çünkü basın, kitleye dönük sporlara ait haberlere yayında öncelik tanıyor.

Televizyonların spor programları da aynı tür haberlerle, yani futbol gibi seyircisi çok olan öteki sporlara ait haberlerle dolduruluyor. Saatlerce futbolu konuşarak acaba bazı önemli spor olaylarını ve başarılarını gözden kaçırmış olmuyor muyuz?

Bir toplumun, bütün fertleriyle sportif faaliyetlerde buluşması, bir milli maçta beraberce sevinmesi, hangi kulübün takımı olursa olsun, yabancı ekipler karşısında alınan neticenin gururunu ya da üzüntüsünü birlikte yaşaması, gurur verici değil midir?

Acaba bu ülkenin insanları olarak gösterdiğimiz birlikteliği, kısıtlı ekonomik şartlara rağmen fiziksel ve zihinsel engelli sporcularımız söz konusu olduğunda da gösteremez miyiz? Onların yaşaması, eğitimi ve spor yapmaları için aynı titizliği ve ilgiyi üstlenmek çok mu zorumuza gidiyor ki onlardan bunu esirgiyoruz?

Gelecekte kendi başlarına ayakta kalabilmelerini sağlamak amacıyla engelli insanımızı yaşama bağlamak, onların başkasının yardımına ihtiyaç duymadan hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak, en önemlisi kendilerine olan güven duygularını pekiştirmelerine yardımcı olmak, hepimizin görevi değil midir?

Her bebek bir umutla beklenir. Her anne Tanrı'ya eli yüzü ve aklı tam bir çocuk vermesi için dua eder. Aynı doğum sürecinde dünyaya gelen insanların, bir standart içinde doğmuş olmasını sağlamak elimizde değildir. Kimimiz dünyaya engelli geliriz. Bu, Tanrı'nın işidir ve O'nun hikmetinden sual olunamaz.

İlgi bekleyen engelli insanlarımızın, spora bağlanarak hayatlarını yenilemek hakları vardır. Bu aşamada da bizim yardımlarımıza olan ihtiyaçları öne çıkar... Günümüzde engelli sporculara devlet eskiye kıyasla daha çok destek vermektedir. Ancak bugün sağlanan destek de yeterli değildir. Engelli sporculara kucak açan federasyonlara devlet, daha ciddi boyutta yardım yapmalıdır. Sporcuların, malzeme ve spor salonu gibi ihtiyaçları hemen karşılanmalıdır.

Biz spor adamlarının engelli sporcularımıza, devletle el ele vererek her konuda yardımcı olmamız boynumuzun borcudur. Bu borcu ödemeliyiz...