Yuvasız kuşlar gibiyiz. Elbette kızgınız ve bir o kadar da hüzünlüyüz.

Başımızı nereye çevirsek canımızı sıkan bir hadise, nereye baksak içimizi karartan bir gelişme...

Birbirinin benzeri programlara ve söylemlere sahip partilerden bir kurtuluş bekledik; yanlıştı. Hala bekleyenlerimiz de yanlış yapıyor.

CHP'ye bakın. Atatürk'e deccal diyen de orada, PKK'lıların avukatı da orada! Resmen etnik bölücülüğün merkezi haline geldi. "Atatürk'ün partisiyiz" diye atıp tutuyorlar ancak Atatürk nerede bu CHP nerede?

AK Parti milli olmaya çalışıyor çünkü şu an kazanması için böyle olması gerekiyor. Oysa içinde yatan ümmetçi tavır hala canlı. Gayri milli insanlar hala AKP'de. Kadro değişmedi. Parti programı değişmedi. Lider değişmedi ama AKP milli parti oldu! Nasıl oluyor bu?

MHP'nin bir iktidar hedefi yok. Cumhurbaşkanı adayı, çoğu yerde belediye başkan adayı dahi çıkarmadılar. Başta EYT ve af üzerine sözler verdiler. O sözleri de AK Parti yedi bitirdi. Bir partinin yönetme iddiası yoksa, o parti ne işe yarar? Millete kendi programını sunmayacaksa, kendi kadrolarıyla hizmet etmeyecekse varlık nedeni ne olabilir?

İYİ Parti ise mangalda kül bırakmıyor; milliyetçi oyları konsolide ettiğini düşünüyor ancak ilk seçimde görecekler ki bu çizgisiz siyasetlerinin karşılığı hayal kırıklığı olacak.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu diyorsunuz? Açık bir İngiltere-Amerika kavgası var. Kim kiminle, nerede, ne yapıyor belli değil. Kavga büyüyecek.

İnsan bir nefes almak istiyor. Şöyle etrafına bakınca STK'lar göze batıyor. STK'ların ise siyaset için bir atlama tahtası olduğunu görüyor ve daha çok yıpranıyorsunuz...

Ben, vatandaş Ali Çelik...

Bundan sonra ekonomi yazılarımda Türkiye için çözümleri anlatarak memleketin gidişine şahsi bir katkı sunmaya çalışacağım. Bir de çok seveceğinizi düşündüğüm etkili bir roman çalışmam devam ediyor. Elbette iş hayatı olmazsa olmazımız.

En azından boşa yorulmam, boşa ümitlenmem, en azından kendi sınırlarım içinde kendi hizmetimi verir, manevi olarak birkaç parçaya bölünmem.

Bu fikri muhasebeyi bütün dostlarıma da tavsiye ederim.