24 Haziran seçimleri yaklaştıkça, dolar ve faizdeki artış, gündemimizin ilk maddesi olmayı sürdürecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ısrarla faizlerin artırılmadan ateşin düşürülmesini istedi ancak bu yanlış, 15 yıllık iktidar sürecinde hep süre geldiği ve başarısız olunduğu için vazgeçildi.

Popülist yaklaşımdan geri dönülmesine rağmen, Erdoğan’ın iktidarı sürecinde ortaya koyduğu ekonomi stratejisinin verdiği hasar, bugün alınacak faiz artımı kararıyla bile telafi edilemeyecek düzeye ulaştı.

Bunun üç temel sebebi var:

Birincisi: milli ekonomimizin olmayışı. Ekonomimiz tamamen dış güçlere bağlı olduğu için her zaman operasyonlara açık durumda.

Binlerce kilometre uzaktan kaşısalar bile direkt yara olan ve kanayan bir ekonomimiz var.

Bu durum değişmediği, yani milli ekonomimiz olmadığı sürece alınacak tedbirler de pansumandan öteye gitmeyecek.

ikinci sebep: sadece geçici olan, yani gerçek bir yatırım olarak Türkiye’ye gelmeyen sıcak para, tedirgin olduğu anda çekip gider. Çünkü yatırım parası değil, sadece kağıt üzerinde yazılı bir değer ve o yüzden bir gün içerisinde tüm piyasaları dağıtma özelliği var. Sonrasında döviz yükselmeye başladığında daha çok kar etmek için yine gelir… Sonuç olarak biz çalışırız, sıcak para kazanır.

Üçüncü tespit: Seçim sonuçları hep önceden satın alınır! Yani bu da bir kar amacıdır. Görünen bu tabloya göre çıkan tek sonuç: TAMAM… TAMAM… TAMAM…