Kazakistan'ın ilk başkenti Almaty, 3. Uluslararası Medya Forumu'na ev sahipliği yaptı. Türk Gazeteciler Vakfı ve Dünya Yabancı Basın Birliği (WFPA) Başkanı Naziya Bissenova öncülüğündeki organizasyon, mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi.

Toplantılarda, "Turktime: Türk Devletleri Medya Birliği" ana başlığıyla güncel konular ele alındı.

g812

Toplantıya Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkiye ve Belçika başta olmak üzere Türk medya başkanları ve temsilcilerinin yanısıra, Kazakistan'ın tüm bölge ve şehirlerinden medya temsilcileri katıldı.

Avrupa ve Türk ülkelerinden gazetecilerin tecrübe, bilgi ve birikimlerinin de aktarıldığı toplantı; Türk gazetecilerin aralarındaki bağlantıların güçlendirilmesi, işbirliğinin artırılması konularıyla genç gazetecilerin deneyim kazanması için büyük bir fırsat oldu.

g8121

Ben de Avrasya İşbirliği Derneği Başkanı olarak, "Gazeteciliğin Etik İlkeleri ve Uygulama Zorlukları" konulu bir sunum gerçekleştirdim. Ayrıca, Atatürk'ün zorlu savaş şartlarında basını ihmal etmeyerek, Anadolu Ajansı'nı Cumhuriyetten önce kurdurduğunu anlattım.

g8123

Türk Gazeteciler Vakfı ve Dünya Yabancı Basın Birliği (WFPA) Başkanı Naziya Bissenova, bütün Türk ülkelerinden tecrübeli ve genç gazetecileri bir araya topladığı forumda kaynaşma ortamı oluşturup, işbirliği imkanları sağlayarak, başarılı bir organizasyona imza attı.

g8122

Biz de 50 yıldır yüreğimizde bir kor gibi yaşattığımız Turan ateşini, Tanrı Dağlarının soğuk karları üzerinde daha çok tutuşturma imkanı bulduk.

Yeniden çeliklendik.

Tanrı Dağları yerinde durdukça bize bir şey olmaz dostlar. Tasalanmayın...

4. Uluslararası Türk Gazeteciler Forumu, gelecek yıl, Türk Gazeteciler Vakfı'nın 10. kuruluş yıldönümünde yapılacak.