AK Parti topa girmemesine rağmen MHP, temçit pilavı gibi af konusunu durup durup gündeme getirmekle neyi amaçlamaktadır bilinmez ancak şu anda bu işin Türkiye'nin öncelikli gündemi olmadığı kesin.

İlk akla gelen, AK Parti hükümetinin yapacağı ve gündemi sarsacak bir atağa af konusu belki perde yapılmak istenebilir. Yani gündemi değiştirmek için af konusu paravan olabilir!

AK Parti hükümetlerinin ilk günlerinden itibaren Fetullah Gülen iltisaklı yargı mensuplarının önünü açtığı zaten inkar edilemez bir gerçek. Yargının her aşamasında pozisyon alan FETÖ'nün ne demek olduğunu sadece 15 Temmuz'dan sonra değil, daha öncesinde de görüp dile getirmiş biri olarak, bu derin yaranın tedavisi için adım atılması gerektiğini düşünüyorum.

Hamaset nutuklarıyla af konusunu lüzumsuz mevzu yapmak yerine, FETÖ üyelerinin yargı üzerinde açtığı derin yaraları tedavi etmek daha isabetli olur.

Bir gecede birlerce hakim-hakim savcıyı tespit edip görevden alan sistem, sanırım yargının her aşamasında görev yapan isimlerin de ne olduğu konusunda arşiv çalışması yapmıştır.

Ne acıdır ki hakim ve savcılar şucu, bucu diye tanımlanabiliyor. Böyle bir sistemde af konusu size ne kazandırabilecek?

Burada yapılması gereken asıl iş, tutuklu ve hükümlüler için verilmiş yargı kararlarının ne kadar doğru olup olmadığını gözden geçirmektir.

Çünkü bu sistemde görev alan isimler liyakate göre göreve atanmamış, AK Parti veya FETÖ'ye yakınlığına göre işe başlatılmış. Siz bu insanlarının verdikleri yanlış kararları düzeltecek mekanizmayı kurmazsanız çıkaracağınız af ülkeye fayda sağlamaz.

Zaten vatandaşların birbirlerine karşı işledikleri suçlar için çıkarılan af kanunlarından sonuç alındığını da gören olmadı. MHP, altında imzası bulunan "Rahşan Affı"ndan ders çıkarmamış olacak ki bu toplara yine giriyor!

Ülkeye, vatana hizmet etmek, vatandaşın faydasına adım mı atmak istiyorsunuz. O zaman lüzumsuz işlerini bırakacaksınız!

Milletin zihnini af konusuyla neden meşgul ediyorsunuz?

Yargıyı teslim ettikleri FETÖ üyeleri her ne kadar 15 Temmuz'dan sonra temizlenmeye çalışılmış gibi görünse de hala ciddi anlamda FETÖ'cu hakim-savcı olduğu kanaati hakim.

Siz önce bu FETÖ'cu hakem ve savcılar ile bunları kim atadıysa onları temizleyin.

Sonrasında da yeniden yargılanmanın yollarını açın.

Milletin ihtiyacı af değil, liyakatli bir mekanizmanın vereceği adil yargı sistemidir!