"Mehmet Büyükekşi futbolu şöyle yönetiyor, böyle yönetiyor" diyerek tartışma konusu yapılabilir ancak Suudi Arabistan'da yaşanan tablonun tartışılabilir yanı yok.

Ülke futboluna katkı noktası olan federasyona para işi Fetö'cü AKP eski milletvekili Hakan Şükür, "fon işi" patladıktan sonra jet hızıyla Yunanistan'a giden Fatih Terim ve teknik direktör Şenol Güneş'le girdi.

Milli takımın soyunma odasında teşvik primi pazarlıkları yapan Hakan Şükür'ü, TFF'yi dava edip tazminat alan Fatih Terim'i, Şenol Güneş'i bu millet unutmadı.

★★★

Hadi diyeceksiniz ki bunlar "ekmeklerini" futboldan kazanıyor...

Suudi Arabistan'da yaşanan tablonun mimarları da mı göreve "ekmek parası" için geldi!

Türk milleti Mehmet Büyükekşi ve yönetimini de unutmayacak!

★★★

Türk takımlarının yabancı ülkelerde sahaya çıkarken sergiledikleri milli refleksi bilmeyen var mı?

İstiklâl Marşı okur, günün önemine göre ısınmaya Atatürk'lü tişörtle çıkar, pankart açar.

Süper Kupa da uluslararası bir organizasyon değil. Kendine has bir takım özel kutlamaları var. Sahadaki futbol FIFA kurallarına tabi ama öncesinde ve sonrasındaki etkinlikleri kimsenin sınırlamaya, sınıflandırmaya, rejimine uygun hale getirip hasmane bir tutum içinde kesip biçmeye hakkı ve yetkisi yok. Suudi Arabistan Krallığı'na bu şımarıklığın kapasını açan Futbol Federasyonu Başkanı ve AKP anlayışı olmuştur.

★★★

Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını kutlarken, bir yandan da şehitleri için gözyaşı dökerken, Türkiye'nin iki güzide ekibini sahaya Suudi Arabistan ölçüleriyle süremezsiniz.

Suudi Arabistan'dan alınacak para kimlerin gönlünü hoş edecek bilmiyoruz ama Türk milletine yeni bir gerginlik yaşatmaktan başka bir işe yaramamıştır.

Mehmet Büyükekşi ile daha da paragöz bir görüntüye bürünen TFF'de tüm yöneticilerin Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönmeden önce Riyad'da istifalarını açıklamaları gerekir.

Eş dost özel uçaklarla Arabistan'a taşıyıp gönülleri hoş edildi ancak tartışma konusu olmayacak milli değerler bu yönetim anlayışıyla rencide oldu.

Suudi'nin saray uşakları kimdir ki Atatürk'e ambargo koyacak? Normal şartlarda Arapların bunu teklif bile edemiyor olması gerekir.

Büyükekşi'nin neye ihtiyacı olduğunu bilmiyoruz ancak Türk futbolunun Mehmet Büyükekşi ve beceriksiz, duyarsız, duygusuz, yetenekleri sınırlı yönetimine ihtiyacı yok.

TFF'nin bu yönetimi sadece Türk futboluna değil, Türkiye'nin milli değerlerine de zarar vermiştir.

Gelinen noktada Büyükekşi yönetiminin Türk futboluna yapacağı en büyük katkı, toptan istifa etmek olacaktır.