"Ailesi çok zengin" kişilerin kamuda çalışma aşkı ilginç!

Aile şirketinde aylık kazancı 1 milyon lira olan kişiye bakıyorsunuz; 30 bin lira maaşla kamuda görev yapmak için yanıp tutuşuyor.

Altında son derece lüks araçlar, saray yavrusu evler... "Nereden buldu" diye sorduğunda "Ailesi çok zengin" diye cevap alıyorsun.

Yalan!

Ailesi çok zenginse ne işi var 30 bin lira maaşlı işte! Gitsin kendi işini yapsın. Hem daha çok kazansın, hem devlete vereceği vergiyle kazandırsın.

Aynı şekilde özel sektörde ortalama 100-150 bin lira alan bir yönetici bakıyorsunuz kamu kurumuna sızmış. Belediyelerin de dahil olduğu sistemde bir kişi neden bu fedakârlığı yapsın?

Konuştuklarında, anlattıklarında mangalda kül bırakmayan, CV'lerini allayıp pullayıp çoğu sahte bilgilerle satan bu "aileden çok zengin"ler neden kamu maaşına ihtiyaç duysun?

"Vatan, millet, hizmet aşkı" demeyin, çünkü dinleyenlerin zeka seviyesi bu tabloyu savunanların bir hayli üstünde.

"Ailesi çok zengin"lerin ve kamudan aldığı maaşın çok üzerinde yaşam standardı olanların MASAK tarafından öncelikli olarak ciddi bir araştırmadan geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

"Ailesi çok zengin çalmaz" denilen ve "fedakârlık" örneği göstererek kamuda görev yapanların rüşvet çarkının tam göbeğinde olduğuna inanıyorum.