Atatürk düşmanlığı ile tanınan, gerçek adı Niyazi Birinci olan Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1'de yayınlanan "Ya İstiklal Ya Ölüm" dizisinde Atatürk'ün övülmesinden rahatsız olduğunu belirterek, "TRT'ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum ama hesabı iktidardan sorulur" diye yazmıştı.

Sinan Ateş de Twitter hesabından Bahadıroğlu'nun bu mesajına: "FETÖ'nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu’nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir" diyerek tepki göstermişti.

Yavuz Bahadıroğlu Necip Fazıl, Kadir Mısıroğlu, Osman Yüksel kuşağının Atatürk düşmanlığını kendine yol haritası olarak belirlemiş bir isimdi. Sinan Ateş'in Gazi Mustafa Kemal Atatürk konusunda sergilediği bu tepki, tüm ülkücülere örnek olmalıdır.