İnanmak ve bağlanmak ülkücünün en kolay yaptığı eylemlerdem ikisidir. Hele siyasette bu işi o kadar çok yaparız ki... Karakoç üstat bu yüzden:

"Nurdan gömlek giydirdik çamurdan heykellere

İnanmıştık bir kere aldatıldık bin kere..." diyordu.

Sorgulamadan, beyin süzgecinden geçirmeden inanıp bağlanıyoruz. Siyasi yanlışlarımızı bize hep o saftirik damarımız yaptırıyor. Karakoç üstat "Ömrümüzün özeti" diyor bu duruma.

İyi Parti Genel Başkan yardımcısı Şükrü Kuleyin şu günlerde Karakoç'un yazdıklarını yaşayarak öğrenmiş.

"Nerede hata yaptık, biliyor musunuz? Yönetmeni olduğumuz hayallerimize, figüran olmayacak insanları, başrol yaptığımızda!.."

Nurdan gömlek giydirme işine ara vermeden devam ediyoruz.

★★★

MÜSLÜMANLAR NEDEN GERİDİR?

Dünyada Müslüman nüfusu 1,9 milyar, Yahudi nüfusu ise 16,5 milyondur. Yani 1 Yahudi'ye karşılık 112 Müslüman vardır.

Dünya Müslümanları son 150 yılda Yahudilerin yaptığı buluşların binde birini bile yapamamıştır. Çünkü Yahudiler bilime önem veren, analitik düşünen, sorgulayan, akılcı bir eğitimle yetiştirilmektedir, Müslümanlar ise din dışı hurafelerle...

"Kuran kursuna verilen 1 adet tuğla ile cennette ev sahibi olmak" veya "40 huri sahibi olmak" hurafeleri yalnız İslam dünyasında görülür. 8,5'luk 1 adet tuğla 95 Kuruştur. Hiçbir dinde cennet evleri bu kadar ucuza satılmamıştır. Üstelik pazarlamacı firma ise Diyanet'tir.

"Müslümanlar neden bu kadar geri kafalıdır?" sorusuna Pakistanlı Müslüman Bilim Adamı Dr. Farrukh Saleem bakın nasıl cevap veriyor:

"Eğitim yoksunluğu... Tam anlamıyla söylersek kaliteli eğitim yoksunluğu... Çok kesin biçimde söylersek akılcı olmayan, sorgulamayan, bilimi öteleyen din eğitimi tekniği yani çağdışı eğitim."

Yani bizdeki İmam Hatipler gibi...