AKP'nin halkın dini duygularını okşama gayretinin nedeni ekonomide yaptığı başarısızlığın üzerini örtmek içindir. En çok kullanılan ise "Ayasofya'yı cami yaptık" söylemidir.

Gönül isterdi ki ekonomi, adalet, liyakat, güvenlik, güvenirlik başarıları üzerinden oy devşirme çabaları olsaydı keşke ama ne yazık ki bu alanlarda başarısız oldukları için halkın dini duygularını kullanmak daha kolay ve ucuz geliyor.

Bu dini argümanları kullanarak "Soğan ekmek yeriz, yeter ki ezanlar dinmesin!" söylemlerini başarıyla oluşturuyorlar.

Peki gerçekten AKP görevde olduğu sürece Müslümanlara mı yoksa "dış güçler" dedikleri Avrupa'ya yani Hristiyanlara mı daha çok hizmet etmiştir?

"90 yıl sonra müzeden camiye çevirdik" dedikleri Ayasofya'nın şu hâliyle yabancı turistlerin işine daha çok yaradığına şahit oldum.

Geçenlerde Ayasofya'da öğle namazı kılma imkanı buldum. Namaz kılınan bölümün yarısı ahşap bariyerler ile çevrilmişti. Biz namaza başladığımız sırada turistler bu bariyerlerin arkasında yani tam arkamızda fotoğraf çekip kendi aralarında konuşuyorlardı. Kadınlar bölümü ise daha şaşırtıcı olarak erkeklerin de rahatça girip gezebildiği bir yerdi.

Ayasofya sanki müzeden camiye çevirilmemiş, Hristiyanlarla ortak kullanım alanına dönmüştü.

Ayasofya ziyaret ve ibadetler sırasında karışıklık yaşanmaması için ibadet başlangıcından 1 saat önce ziyarete kapatılarak ibadetlerin gerçekleşmesiyle birlikte tekrar ziyarete açılmaktadır.

Örneğin öğle namazı saatinde 12.00 ila 13.30 saatleri arasında sadece namaz kılabilirsiniz (turistlerin mırıltıları arasında) diğer saatler turistlerin gezmesi için ayrılmış vakitler. Yani vakit olarak daha çok turistler için ücretsiz gezilebilen tarihi bir yer olmuş.

1991 yılında Ayasofya'nın küçük bir bölümü zaten ibadete açılmıştı. İmam olarak ise Mahmut Toptaş atanmıştı. Şu durumda ise Ayasofya'ya cami demek yanlış olur; "ücretsiz olarak gezilebilen hem cami hem de müze olarak kullanılan bir yerdir" demek daha doğrudur.

Geriye dönüp bakalım AKP hükümeti kendi tabirleri ile bu ehli küfür için başka ne hizmetler yapmış.

Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi konuşmasını aktarıyorum:

- Ermeni cemaati vakfına iade ettiğimiz gayri menkullerin sayısı 400'ü aştı.

- Batman Gercüş'te 100 yıldır ibadete kapalı duran Aziz Maho Manastırı'nın restorasyonunu yapıp 2018'de hizmete açtık.

- Trabzon Sümela Manastırı'nda 95 yılın ardından yeniden ibadete açtık.

- Van Akdamar Kilisesi'ni 2010 restorasyonunun ardından kullanıma açtık; TC'nin hazinesinden ödemek suretiyle.

- Avrupa'nın en büyük sinagogu olan Edirne Büyük Sinagogunu 46 yıl sonra restore ederek yahudi vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

Soğan ekmek yerizciler bu hizmetleri de alkışlar mı bilmiyorum?

Fener Rum Patriğini, 705 tane Hristiyan okulunu, mason localarını, yabancı misyoner okullarını kapatan Ayasofya'yı müzeye çevirdi diye "ayyaş" dedikleri Atatürk dinsiz, onları tekrar açanlar ise Müslüman!

Bir hizmeti daha yine sayın cumhurbaşkanından dinleyelim:

"Bugün Avrupa (Hristiyan ülkeler topluluğu eski adıyla Haçlılar) halkları kendi topraklarında huzur ve güven içinde yaşıyorsa Türkiye'nin ve Türk milletinin fedakarlığı sayesindedir."

İstiklal savaşında topraklarımıza göz diken bu Avrupa ülkelerinin huzuru için 13 milyon mülteciyi ülkemizde fedakarlık ederek tutuyormuşuz.

"Suriyeli kardeşlerimiz için 40 milyar dolar harcadık, harcamaya da devam edeceğiz" diyen cumhurbaşkanının halkı ekonomik sıkıntı çekerken üstelik...

Biz soğan ekmek yeriz yeter ki Avrupalılar huzurlu olsunlar.

İşte Cumhurbaşkanının 12 Temmuz 2023 saat 19.00'daki Twitter paylaşımı:

"Türkiye olarak müttefiklerimizle (Hristiyanlarla) dayanışma içinde hareket ederken, 504'üncü gününü geride bıraktığımız Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için yoğun çaba harcıyoruz."

22 yıldır iktidarda olduğunuz sürece, Yemen ile Suudi Arabistan arasında yaşanan ve binlerce Müslümanın açlıktan ölmesine neden olan savaşta neden aracı olmadınız? Hristiyan olmadıkları için mi?

Bir başka hizmetimiz;

Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye olarak her zaman olduğu gibi NATO'nun genişlemesine ve ittifakımızın güçlenmesine samimiyet, sorumluluk bilinci ve ilkeli bir duruş ile destek vermeye devam edeceğiz."

Peki, neden böyle bir şey yapalım? NATO'nun sürekli genişlemesinin ülkemize faydası ne? Neden islam birliği için (D8) bu kadar çabanız yok? AKP Müslümanların partisi mi?

Durun daha bitmedi:

Avrupalılar için kur farkını 30 kat açarak ucuz tatil fırsatı sundu üstelik fakirlerine bile. Bulgaristan'dan Edirne'ye binlerce Bulgar Euro ile alışveriş yapmaya geliyor. Ülke ne alırsan 5€ olan bit pazarına dönmüş durumda.

Avrupa'daki eksik nitelikli eleman ihtiyacını karşıladı. Doktor, mühendis vb. vasıflı insanların Batıya göç etmesine hakaretvari sözleriyle vesile oldu.

Türkiye, 2021'de yaklaşık 14,7 milyon tonluk çöp ithal ederek 2004'teki ithalatını üçe katladı. Böylece Türkiye Avrupa'nın en çok çöplerini yolladığı ülkeler arasında açık ara farkla lider oldu.

Soğan ekmek yeriz yeter ki ezanımız susmasın!