Dünya kupasında İngiltere ve İran karşı karşıya geldi. İran milli takımı önceden söz birliği ederek milli marşlarını söylemedi.

Niye söylemedi?..

Devlet zoruyla halka din dayatılması İranlıları daha dindar, daha Müslüman yapmadı. İnsanlık onurunu çiğneyen zorbalıklar halkı dinden tiksinme noktasına getirdi. İran’da ölü sayısı 374, sokaklarda başörtüleri yakılıyor, mollalar evlerinden dışarı çıkamıyor, sadece gençler değil 50 yaş üstü kadınlar da cop yiyeceğini bile bile sokağa başını açıp çıkıyorlar.

İslam dünyası için İran büyük bir laboratuvar. Türkiye'nin de İran deneyinden alacağı büyük dersler var. Siyasette din ticaretinin oy getirisi yüksek olduğu için seçim öncesi başörtüsü yeniden gündeme oturdu.

Türkiye ve İran yönetimi din ticaretinde kararlı olsalar da sosyal medya özgürlük ve adalet kavramlarını yüceltmeye devam edecektir. İran’da parayı bulanlar Türkiye’den ev alıp vatandaş oldular. Türkiye’de halkı soyan hırsızlar da İngiltere ve ABD’den ev alıp, çocuklarını orada okutuyorlar. "Peygambere komşu olmak için" Medine'ye giden hiç Müslüman göremezsiniz.

Peki, Müslüman ülkelerin yoksulları ne yapıyor? Onlar da Avrupa devletlerinin sınır kapılarında gaz yemeye, Akdeniz'e lastik botlarla açılıp boğulmaya devam ediyorlar.

"Özgürlük" ve "adalet" bedel ister, gökten leylekler getirmez. İran halkı bu bedeli ödemek için sokağa indi. Katar'da İran Milli Takımı işte bu yüzden milli marşını söylemeyerek yönetimi protesto etti.

Peki mollalar "Siz milli marşımızı söylemeyip bizi, dünyaya rezil ettiniz, Dünya Kupası’ndan çekiyoruz sizi" diyebilirler mi?.. Diyemezler çünkü halkı ile restleşen dikta rejimleri hep kaybetmiştir. Mollar da kaybedecektir.